Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ξηρά τροφή Beaphar Nature για ινδικά χοιρίδια

Beaphar Nature Grain Free
Αναφορά στην Beaphar Nature
Η Beaphar Nature Grain Free  είναι ξηρά τροφή ειδικά σχεδιασμένη για ινδικά χοιρίδια. Η Beaphar είναι εταιρεία από την Ολλανδία και διαθέτει προϊόντα τροφής, λιχουδιές και συμπληρώματα για όλα τα τρωκτικά, κουνελάκια, πτηνά, σκύλους, γάτες κα. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά για την σύνθεση της τροφής.
**όπου βλέπετε διαγραφή στα συστατικά δεν συμφωνούν με την διατροφή των ινδικών χοιριδίων**

Σύνθεση
Derivatives of vegetable origin ( Timothy Hay 49%, herbal hay 10%, chicory 5%, inulin 0.2%, yucca schidigera 0.05%, grape seed extract 0.01%), seeds, fruit (apple 5%), vegetable protein extracts, minerals, oils & fats, algae (spirulina powder 0.01%).

Πρόσθετες ύλες
Oregano (Ρίγανη) 120mg

Θρεπτικές πρόσθετες ύλες / kg
Vit A 25.000 IU, Vit D3 1.000 IU, Vit E 50 IU, Vit C 590mg, Vit K3 3,1mg, Vit B1 7mg, Vit B2 9,1, Vit B6 8mg, Vit B12 27mg, Niacin 45mg, Biotin 250mg, Folic acid 1,2mg, cholin 1000mg, Iodine 0,53mg, copper 4,2mg, manganese 10,5, zinc 21mg, selenium 0,02mg

Αναλυτικά συστατικά
Πρωτεΐνη 17%, Ολικές ινώδεις ουσίες 23%, Ολικές λιπαρές ουσίες 3,3%, Ολική τέφρα 6,5%, Ασβέστιο 0,8%, Φώσφορος 0,5%

Τι πρέπει να γνωρίζουμε διαβάζοντας την ανάλυση μιας τροφής για ινδικά χοιρίδια
Το πρώτο συστατικό θα πρέπει να είναι χόρτο. Τα βασικά συστατικά της τροφής είναι τα 5 πρώτα
Ένα καλό επίπεδο πρωτεϊνών είναι 15-16% ακατέργαστη πρωτεΐνη
Η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
Η κατάλληλη ξηρά τροφή πρέπει να έχει ένα 0,4% του ασβεστίου ή λιγότερο
Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την περιεκτικότητα σε φώσφορο
Η ξηρά τροφή θα πρέπει να έχει ποσοστό λιπαρών κατά προτίμηση 1- 2%.
Το ελάχιστο ποσοστό βιταμίνης C θα πρέπει να είναι στα 400gr
**τα ποσοστά πρωτεΐνης και ασβεστίου αφορούν ενήλικα ινδικά χοιρίδια**

Σύγκριση τροφής
Ένας τρόπος για μάθουμε αν μια ξηρά τροφή είναι κατάλληλη για τα ινδικά χοιρίδια είναι η σύγκριση με ποιοτικές τροφές που συστήνουν κτηνίατροι και μέλη από την κοινότητα ινδικών χοιριδίων ανά τον κόσμο. Δύο εταιρείες είναι στις top λίστες με ποιοτικές τροφές ινδικών χοιριδίων, η Oxbow και η KMS Hayloft. Η τροφή θα πρέπει να είναι σε μορφή pellet (σφαιρίδια), απορρίπτουμε τροφές σε μορφή muesli/ mix. Αυτό που ψάχνουμε είναι η τροφή που θα επιλέξουμε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην σύνθεση με τις δυο προτεινόμενες. Δείτε παρακάτω τον πίνακα με την σύγκριση των συστατικών.
 **όπου κόκκινο σημαίνει ότι δεν συμφωνεί με τις τιμές**

Σύνθεση / Συστατικά KMS Hayloft TimothyOxbow Essentials AdultBeaphar Nature
Ίνες20.00%-25.00% (min-max)26,00% 23%
Πρωτεΐνη14.00% (min)14.00% (min)17%
Ασβέστιο0.41-0.54 % (min-max)0,60%0,80%
Φώσφορος0.30 (min)0.25%0,49%
Λιπαρά3.0 % (min)2.0% (min)3,3%
Βιταμίνη C450 mg400 mg/kg590 mg
Τέφρα/ Ash-8,50%8,4%
Πρώτο συστατικόTimothy hayTimothy Grass MealTimothy Hay 49%,
Herbal hay 10%
Τύπος τροφήςPelletPelletPellet

Η τροφή είναι σε μορφή pellet
Πληροφορίες εταιρείας
Η Beaphar Nature είναι μια πολύ εύγευστη super premium τροφή για ινδικά χοιρίδια. Παρασκευάζεται 100% χωρίς σιτηρά και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακατέργαστες ίνες. Αυτός ο συνδυασμός συμβάλλει στην υγιή εντερική λειτουργία. Με περίπου 30 διαφορετικά είδη χόρτων και βοτάνων καθώς και 49% χόρτο Timothy, αποτελεί μια τροφή με εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία συστατικών. Έχει αυξημένα επίπεδα βιταμίνης C, η οποία είναι αναγκαία στα ινδικά χοιρίδια καθώς δεν μπορούν να την παράξουν από μόνα τους. Κάθε μπαστουνάκι τροφής έχει την ίδια σύνθεση (όλα σε ένα). Αυτό εξασφαλίζει την κατανάλωση μιας ολοκληρωμένης διατροφής, καθώς αποφεύγεται η επιλεκτική σίτιση και δεν μένουν υπολείμματα τροφής. Τα μοναδικά μπαστουνάκια τροφής σε σχήμα καρδιάς (Cor) έχουν τραχιά δομή από φυτικές ίνες και έτσι επιδρούν ευεργετικά στο φυσικό τρόχισμα των δοντιών για τη βελτίωση της οδοντικής λειτουργίας. Η Beaphar Νature είναι απαλλαγμένη από χημικές, χρωστικές και αρωματικές ουσίες καθώς και συντηρητικά, GMO και πρόσθετα σάκχαρα. Είναι φυσική και ως εκ τούτου ενδεδειγμένη ως σωστή διατροφή για το κατοικίδιο σας. Πιο αναλυτικά:
100% χωρίς σιτηρά (grain free): Αποτελεί την ιδανική αναλογία (7:1) μεταξύ ακατέργαστων ινών και αμύλου για τα ινδικά χοιρίδια. Αυτό είναι σημαντικό για την βέλτιστη λειτουργία του εντέρου
Καναδέζικο χόρτο Timothy: Είναι το κύριο συστατικό της τροφής. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ινώδεις ουσίες τονώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και η καλά ισορροπημένη αναλογία ασβεστίου-φωσφόρου φροντίζει την βέλτιστη υγεία των ουροφόρων οδών και της ουροδόχου κύστης
Βότανα και χορταρικά: Με 30 διαφορετικά αποξηραμένα από τον ήλιο βότανα και άλλα χορταρικά από ανεπεξέργαστα λιβάδια, η τροφή περιέχει εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία συστατικών και θρεπτικών ουσιών
Ινουλίνη: Είναι ένα φυσικό πρεβιοτικό που υποστηρίζει τη βέλτιστη λειτουργία του εντέρου. Βοηθά με τα εντερικά βακτήρια και συμβάλλει στο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.
Yucca Schidigera: Είναι ένα ευεργετικό φυτικό εκχύλισμα που μειώνει τις οσμές των ακαθαρσιών.

Μετά από αρκετή έρευνα στο διαδίκτυο κατέληξα στα εξής
Η Nature Grain Free είναι από τις καλύτερες τροφές που βγάζει η Beaphar για ινδικά χοιρίδια. Είναι μόνο πεπιεσμένα pellets για την αντιμετώπιση του προβλήματος της επιλεκτικής διατροφής. Αυτό σημαίνει πως τα ινδικά χοιρίδια τρώνε όλη την τροφή γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν διαφορετικά συστατικά. Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων επιλέγουν την Beaphar Nature για ξηρά τροφή, ειδικά σε χώρες όπου οι επιλογές για τροφές είναι περιορισμένες. Οι μόνες αξιολογήσεις που βρήκα για την τροφή είναι από το The Guinea Pig Forum, ένα αγγλικό forum όπου η τροφή δεν λαμβάνει και τις καλύτερες κριτικές. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το ραδίκι που περιέχει η τροφή έχει υψηλό ποσοστό σε οξαλικά με αποτέλεσμα να μην είναι ιδανική για ινδικά χοιρίδια με προβλήματα στο ουροποιητικό. Βέβαια η ετικέτα αναφέρει μόνο ένα 5% από ραδίκι. Το πρώτο συστατικό της τροφής είναι Derivatives of vegetable origin. Δηλώνουν ότι περιέχει 49% από Timothy Hay, το οποίο είναι και η βάση της τροφής, αλλά δεν μας προσδιορίζουν τα υπόλοιπα 30 χόρτα και βότανα, αναφέρουν μόνο ένα 10% από βότανα. Αυτή η ασάφεια λοιπόν στα συστατικά της είναι ένας λόγος ώστε πολλοί ιδιοκτήτες να γίνουν επιφυλακτικοί. Οι ετικέτες θα πρέπει να απαριθμούν τα πραγματικά συστατικά αντί για όρους όπως «φυτικής ή ζωικής προέλευσης» (plant or animal origin). Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης παίζει το ποσοστό ασβεστίου, όπως θα είδατε και στον πίνακα σύγκρισης, έχει το διπλάσιο ποσοστό από το επιτρεπόμενο. 

Διαθεσιμότητα - Κόστος
Στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολο να βρείτε την συγκεκριμένη τροφή μιας και τα περισσότερα pet shops έχουν διαθέσιμα προϊόντα της Beaphar. Εάν δεν βλέπετε την Beaphar Nature αλλά βλέπετε άλλες τροφές της συγκεκριμένης εταιρείας μπορείτε απλά να ζητήσετε να σας την φέρουν. Η τιμή της είναι πολύ προσιτή για την ποιότητα της, πιο αναλυτικά η συσκευασία των 500gr κοστίζει περίπου 4,25 € και μετά είναι και η συσκευασία των 1250gr που κοστίζει περίπου στα 8,50€

Προσωπική αξιολόγηση 🌟🌟🌟🌟
H Beaphar Nature είναι από τις αξιόλογες τροφές που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μπορεί να μην είναι η πρώτη μου επιλογή όταν έρχεται η ώρα να προτείνω μια ξηρά τροφή για ινδικά χοιρίδια αλλά σίγουρα θα την έβαζα στην λίστα με τις αξιόλογες τροφές. Μπορεί να μην προσδιορίζονται στην ετικέτα όλα τα βότανα και χόρτα που περιέχει η τροφή, ωστόσο η βάση της τροφής είναι 49% Timothy hay όπου είναι και το ζητούμενο σε μια ποιοτικά καλή ξηρά τροφή για ενήλικα ινδικά χοιρίδια. Επιπλέον δεν περιέχει σιτηρά που είναι εξίσου σημαντικό στην διατροφή των ινδικών χοιριδίων. Το μόνο αρνητικό της για εμένα είναι το μεγάλο ποσοστό ασβεστίου. Εσείς τι γνώμη έχετε για την Beaphar Nature? Πιστεύετε πως υπάρχει κάτι που πρέπει να αναλύσουμε περισσότερο στα συστατικά της τροφής? Έχετε κάποια άλλη άποψη/ γνώμη σχετικά?

Σύγκριση τροφών
Περιμένω να ακούσω τις απόψεις σας γιατί πραγματικά στην Ελλάδα δεν έχουμε κάποια σύγκριση στις τροφές και νομίζω πως μέσα από αυτήν την στήλη/ ετικέτα θα καταφέρω να φτιάξω έναν οδηγό για όλους μας, νέους αλλά και παλιούς ιδιοκτήτες ινδικών χοιριδίων. Αν θέλετε να γράψω αναλυτικές πληροφορίες για κάποια συγκεκριμένη ξηρά τροφή αφήστε μου ένα σχόλιο για να μπορέσω να κάνω βρω περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...