Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Sweet Piggies: Ζοχανούλα ❤

Η πρώτη φωτογραφία της Ζοχανούλας μου
Όνομα: Ζοχανούλα
Φύλο:  ♀
Ηλικία: Γεννήθηκε περίπου Νοέμβριο του 2011
Ράτσα: Abyssinian
Υιοθετήθηκε: Απρίλιο του 2012

Απόκτηση
Την Ζοχανούλα την αγοράσαμε από pet shop για να έχει παρέα ο Πέτις. Ζούσε ήδη στο ίδιο κλουβί με τον Πέτι όταν τον είχαμε πάρει και έτσι θεωρήσαμε πως θα ήταν ιδανική παρέα. Επιπλέον μας είχε κάνει εντύπωση και εκείνη την πρώτη φορά που την είχαμε δει. Μετά από μια βδομάδα επισκεφθήκαμε τον κτηνίατρο για ένα πρώτο έλεγχο και ανακαλύψαμε ότι ήταν θηλυκό και μάλιστα έγκυος.
Χουχούλιασμα στο κρεβατάκι που της είχα φτιάξει
Γλυκιά φατσούλα
Όνομα
Σε πολλούς φαίνεται περίεργο το όνομα Ζοχανούλα. Η ιστορία του ονόματος της πραγματικά έχει πλάκα. Όταν την είχαμε πρώτο δει μας είχε κάνει εντύπωση το τρελό τρίχωμα της. Είχε ένα τσουλούφι, πιο μακρύ από το υπόλοιπο τρίχωμα της που πετούσε ανέμελα στο πίσω μέρος του σώματος της. Εκείνη την περίοδο είχαμε δει με τον Γιάννη ένα έργο στην τηλεόραση με τον Adam Sandler, (You Don't Mess with the Zohan) και έτσι μας φάνηκε ιδανικό το όνομα Ζόχαν. Στην πορεία που ανακαλύψαμε ότι ήταν θηλυκό δεν σκέφτηκα καν να της αλλάξω τελείως όνομα, οπότε και την ονομάσαμε Ζοχανούλα. 
''Ούτε να φάμε δεν μπορούμε πια''
Συμβίωση
Η Ζοχανούλα τον πρώτο καιρό της εγκυμοσύνης της έμενε στο ίδιο κλουβί με τον Πέτι αλλά λίγο πριν γεννήσει έμεινε μόνη της. Στις 16/06/2012 γέννησε 4 μωράκια, το ένα δυστυχώς γεννήθηκε νεκρό. Δύο θηλυκά και ένα αρσενικό ήταν τα μωρά της. Από τότε η Ζοχανούλα έμενε με τις κόρες της. Πλέον ζει με την Νταλού και πάνε παντού παρέα. Είναι απλά αχώριστες. 
Νταλού και Ζοχανούλα
Χαρακτήρας
Η Ζοχανούλα είναι πολύ γλυκό ινδικό χοιρίδιο. Είναι πολύ ήρεμος και γαλήνιος χαρακτήρας και απολαμβάνει τα χάδια και τις αγκαλιές. Λατρεύει να την χαϊδεύουμε στο κεφάλι και στο πηγούνι της και ανασηκώνει το κεφάλι από μόνη της, μπορεί να κάτσει έτσι με τις ώρες. Εάν την χαϊδέψουμε στο υπόλοιπο σώμα, μας ρίχνει λίγες κλωτσιές, έτσι για να καταλάβουμε ότι δεν θέλει. Είναι πολύ λιχούδο σε σημείο που στο παρελθόν είχε κάνει βουτιά στο κενό από το κλουβί της, επειδή άκουσε ότι έμπαινα στο δωμάτιο τους με μια σακούλα. 
Όταν κοιμάται απλώνεται παντού
Η άνεση της πάνω από όλα
Τι λατρεύω περισσότερο στην Ζοχανούλα
Τον ήρεμο και γαλήνιο χαρακτήρα της. Όταν είχε γεννήσει πραγματικά πίστευα ότι θα την έχανα. Είχε χάσει πολύ βάρος, τα πόδια της είχαν αστάθεια, τα μικρά ήταν πάντα από πίσω της είτε για να θηλάσουν είτε γιατί έτρεχαν ανάμεσα στο πόδια της μαμάς τους. Τελικά με πολύ προσπάθεια και φροντίδα (διατροφή, συμπληρώματα) Η Ζοχανούλα μου έγινε και πάλι μια τροφαντή κυρία. Έτσι της έχω ιδιαίτερη αδυναμία και λατρεύω το πόσο ήρεμα μας αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα μας αλλά και όταν έρχεται η ώρα για την περιποίηση της ( ζύγισμα, κόψιμο νυχιών κα)
Με τα μάτια κλειστά γιατί δεν φοβάται τίποτα
Εδώ ήταν μικρούλα και γλυκούλα
''Και εκεί που κοιμάμαι τσουπ η μαμά για φωτογραφίες.. Πφφ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...