Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια βασιλικό?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια βασιλικό.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στον βασιλικό
Ο βασιλικός θεωρείται ο βασιλιάς των μυρωδικών, αφού χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές και συνδυάζεται με πολλές γεύσεις. Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά βότανα και οι πολλές ποικιλίες του μαγεύουν εξίσου κηπουρούς, σεφ και θεραπευτές. Ας ρίξουμε μια ματιά στα διατροφικά στοιχεία του βασιλικού για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.

Επιλογή - Συντήρηση
Να επιλέγετε πάντα φρέσκο βασιλικό περισσότερο από την αποξηραμένη μορφή του, διότι έχει ανώτερη γεύση και τα ινδικά χοιρίδια φαίνεται να προτιμούν περισσότερο τα φρέσκα φύλλα. Τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού θα πρέπει να φαίνονται ζωντανά και να έχουν ένα βαθύ πράσινο χρώμα. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από σκούρα στίγματα ή κιτρινίλες. Διατηρήστε τον βασιλικό στο ψυγείο τυλιγμένο με ένα ελαφρά βρεγμένο χαρτί κουζίνας για περίπου 2 ημέρες. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είχε ραντιστεί ποτέ με οποιαδήποτε φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους.Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 25 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)0.08
Φυτικές ίνες0.4
Λίπος (γραμμάρια) 0.16 
Βιταμίνη Α66
Βιταμίνη C 4.5
Φωσφόρος (mg)14
Ασβέστιο (mg)44
Οξαλικά οξέααγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)2.2:1

Ενώ ο βασιλικός δεν περιέχει καθόλου οξαλικά ή ζάχαρη, περιέχει μια αρκετά μεγάλη ποσότητα φωσφόρου και ασβεστίου, που δεν είναι καλό για τα ινδικά χοιρίδια. Επίσης περιέχει και μια μικρή ποσότητα λιπαρών. Από την άλλη όμως περιέχει ένα ικανοποιητικό ποσοστό βιταμίνης C. Έτσι τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε βασιλικό, αλλά λόγω της περιεκτικότητας σε φωσφόρο και ασβέστιο, θα πρέπει να τρέφονται με φειδώ και σε μικρές ποσότητες.

Ποσότητα - Συχνότητα
Αυτό το συγκεκριμένο βότανο θα πρέπει να τροφοδοτείται στα ινδικά χοιρίδια με φειδώ, όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη. Μερικοί ιδιοκτήτες προτείνουν περίπου 25gr ή μερικά κλωναράκια ή φύλλα.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια βασιλικό από την γλάστρα?
Τα φύλλα από γλάστρα βασιλικού δεν είναι τοξικά, αλλά θα πρέπει να καταναλώσουν μικρές ποσότητες, καθώς τα φύλλα περιέχουν ενώσεις από το φυτό που μπορεί να είναι επιβλαβής για το πεπτικό τους σύστημα, εάν καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια όλες τις ποικιλίες βασιλικού?
Τα ινδικά χοιρίδια μπορούν να φάνε τις περισσότερες ποικιλίες βασιλικού που υπάρχουν όπως Sweet Basil ή Italian Basil, Lemon Basil, Thai Basil αλλά πάντα σε περιορισμένες ποσότητες.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...