Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ινδικά χοιρίδια American

Ταυτότητα
Συνιστάται για: Νέους ιδιοκτήτες
Αναγνωρισμένη φυλή από:ACBA (American & American Satin), BCC (English Self)
Κατηγορία: Smooth coat / Λείο τρίχωμα
Άλλα ονόματα: English cavy / Smooth / Short haired
Χώρα καταγωγής: Νότια Αμερική

➡ Έχουν κοντό, λείο τρίχωμα και δεν έχουν κανένα άλλο διακριτικό χαρακτηριστικό επάνω τους.
➡ Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων καθώς επίσης είναι διαθέσιμα με «σατέν» τρίχωμα, τα οποία έχουν λαμπερό, λείο τρίχωμα
➡ Περιποίηση: Mία ή δύο φορές την εβδομάδα με μια απαλή βούρτσα για να αφαιρεθούν τυχόν νεκρές τρίχες
➡ Αυτή η φυλή μοιάζει με τους άγριους προγόνους τους και θεωρούνται η σύγχρονη έκδοση ινδικών χοιριδίων.
➡ Είναι ο πιο κοινός τύπος ινδικών χοιριδίων και είναι η κλασική εικόνα για το πως μοιάζει ένα ινδικό χοιρίδιο στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων.
➡ Η συγκεκριμένη φυλή είναι εύκολη στην περιποίηση όσον αφορά το τρίχωμα, κάτι που τα καθιστά ιδανική επιλογή για νέους ιδιοκτήτες.

Από που προέρχονται τα ινδικά χοιρίδια American ?
Τα πρώτα ινδικά χοιρίδια πιστεύεται ότι προέρχονται από την περιοχή των Άνδεων της Νότιας Αμερικής (το σημερινό νότιο τμήμα της Κολομβίας , του Ισημερινού , του Περού και της Βολιβίας)

Πόσων ετών είναι η φυλή;
Στο σύνολό τους, τα ινδικά χοιρίδια υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν αρχεία που αναφέρουν πως τα ινδικά χοιρίδια εξημερώθηκαν ήδη από το 5000 π.Χ., στη Νότια Αμερική. Ήρθαν στην Ευρώπη από Ισπανούς ναυτικούς για να χρησιμοποιηθούν ως εξωτικά κατοικίδια ζώα. Η πρώτη γραπτή απόδειξη που δείχνει τη χρήση τους ως κατοικίδια ζώα στην Ευρώπη χρονολογείται από το 1547 μ.Χ. Τα ινδικά χοιρίδια American είναι η αρχαιότερη φυλή ινδικών χοιριδίων. Πιστεύεται ότι έχουν εξημερωθεί ήδη από το 5000 π.Χ. στις Άνδεις. Κατά τη διάρκεια του 1500, ερευνητές άρχισαν να εκτρέφουν επιλεκτικά παραλλαγές των American, δημιουργώντας εντελώς νέες φυλές ινδικών χοιριδίων.

Πώς τα American ινδικά χοιρίδια πήραν την ονομασία τους?
Οι κοινές ονομασίες στις σύγχρονες φυλές ινδικών χοιριδίων δόθηκαν από διάφορες οργανώσεις που σχηματίστηκαν από ερασιτέχνες εκτροφείς. Η φυλή με το κοντό τρίχωμα ήταν αρχικά γνωστή ως το αγγλικό ινδικό χοιρίδιοEnglish Guinea Pig, και σε ορισμένες χώρες εξακολουθεί να ονομάζεται με το όνομα αυτό. Η Αμερικανική ένωση εκτροφέων ινδικών χοιριδίων, American Cavy Breeders Association τα ονόμασε American τη δεκαετία του 1960 λόγω της στενής ομοιότητάς που έχουν με τους πρόγονους τους στη Νότια Αμερική.

Τι τύπο τριχώματος έχουν?
Τα American ινδικά χοιρίδια έχουν κοντό, λείο τρίχωμα και δεν έχουν κανένα άλλο διακριτικό χαρακτηριστικό επάνω τους. Για να μάθετε περισσότερα για τα πρότυπα των ινδικών χοιριδίων σε επιδείξεις διαβάστε στην Αμερικανική ένωση εκτροφέων ινδικών χοιριδίων, American Cavy Breeders Association, και στο Βρετανικό Συμβούλιο ινδικών χοιριδίων, British Cavy Council. (English Self Cavy Club Breed Standard & English Self Cavy Club Guide Standards)

Ινδικό χοιρίδιο με σατέν τρίχωμα
Τι χρώματα έχουν τα American ινδικά χοιρίδια?
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες χρωμάτων στα ινδικά χοιρίδια, έτσι και τα American μπορείτε να τα βρείτε σε οποιαδήποτε από αυτά τα χρώματα. Εκτός από το κανονικό τρίχωμα τους, τα American λόγω κληρονομικού παράγοντα μπορεί να έχουν σατέν (satin) τρίχωμα, να υπάρχει δηλαδή μια έντονη μετάξινη λάμψη (γυαλάδα). Για να μάθετε περισσότερα για τους χρωματισμούς των American ινδικών χοιριδίων διαβάστε στο English Self Cavy ClubΤα ινδικά χοιρίδια American satin είναι αναγνωρισμένη φυλή από την Αμερικανική ένωση εκτροφέων ινδικών χοιριδίων, American Cavy Breeders Association

Έχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας?
Δεν έχει αναφερθεί να έχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Ενθαρρύνουμε τους ιδιοκτήτες να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά την διατροφή, την στέγαση και την ιατρική περίθαλψη μιας και όλα τα ινδικά χοιρίδια είναι επιρρεπείς σε ορισμένα πρόβλημα υγείας.

Διαφέρει ο χαρακτήρας τους από άλλες φυλές?
Τα American ινδικά χοιρίδια δεν διαφέρουν πολύ από τις άλλες φυλές. Πολλοί ιδιοκτήτες και εκτροφείς στο εξωτερικό, θεωρούν ότι είναι πολύ ήρεμα ζώα, πολύ φιλικά και υπάκουα. Στην πραγματικότητα περισσότερο από ό,τι άλλες φυλές ινδικών χοιριδίων. Φυσικά, κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει το δικό του χαρακτήρα, και δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απόδειξη γι αυτό. Αν ψάξετε σε διάφορες κοινότητες ινδικών χοιριδίων θα δείτε πως όλοι φαίνεται να συμφωνούν με αυτό. Είναι πολύ κοινωνικά και απολαμβάνουν την παρέα μας. Θεωρείται από πολλούς μια εξαιρετική φυλή ινδικών χοιριδίων για νέους ιδιοκτήτες.

Χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση?
Σε αντίθεση με τις μακρύτριχες φυλές, τα American ινδικά χοιρίδια δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν κάθε λίγες μέρες να χτενίζουμε το τρίχωμα τους με μια μαλακή βούρτσα ώστε να φεύγουν τυχόν νεκρές τρίχες. Δεν χρειάζονται κούρεμα μιας και το τρίχωμα τους είναι κοντό και το μπάνιο τους θα πρέπει να είναι περιστασιακό όπως ισχύει και για όλα τα ινδικά χοιρίδια.

Επίσημη λέσχη για American ινδικά χοιρίδια
English Self Cavy Club, αναγνωρισμένη λέσχη από την British Cavy Council.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...