Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια σμέουρα (raspberry)?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια σμέουρα (raspberry).
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στα σμέουρα (raspberry)
Υπάρχουν περισσότερα από 200 διαφορετικά είδη σμέουρων ή αλλιώς raspberries ή φραμπουάζ τα οποία κατηγοριοποιούνται σε 3 βασικές ομάδες: τα κόκκινα, τα μαύρα και τα μοβ. Τα πλέον γνωστά και περισσότερο δημοφιλή είναι τα κόκκινα. Η γεύση τους είναι ιδιαίτερη και δυνατή, αφήνοντας μία γλυκόξινη αίσθηση, ενώ έχουν πολύ υψηλή διατροφική αξία. Αυτό το φρούτο πολλά ινδικά χοιρίδια θα το λατρέψουν. Αλλά, θυμηθείτε, ότι τα σμέουρα θα πρέπει να δοθούν ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Επιλογή - Συντήρηση
Επιλέξτε φρέσκα σμέουρα με φωτεινό, ομοιόμορφο χρώμα. Αποφύγετε όσα έχουν χτυπήματα ή σκούρες κηλίδες. Είναι προτιμότερο να δώσετε την ίδια μέρα που θα τα αγοράσατε καθώς τα σμέουρα διατηρούνται για 1-2 ημέρες. Πλένετε πάντα με άφθονο νερό προτού δώσετε για κατανάλωση. Βεβαιωθείτε ότι δεν είχαν ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. 

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους. Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 25 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)1.10
Φυτικές ίνες1.6
Λίπος (γραμμάρια) 0.16
Βιταμίνη Α0
Βιταμίνη C 6.6
Φωσφόρος (mg)7
Ασβέστιο (mg)6
Οξαλικά οξέαn/a
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.9:1

Τα σμέουρα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για τα ινδικά χοιρίδια μιας και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να παράγει με φυσικό τρόπο. Η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση λοιμώξεων, επούλωση πληγών, καθώς και στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, το οποίο είναι καλό για το πεπτικό σύστημα των ινδικών χοιριδίων. Περιέχουν λιγότερη ζάχαρη από άλλα φρούτα και έτσι τα σμέουρα θεωρούνται από τις υγιεινότερες επιλογές. Μπορεί τα σμέουρα να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη συγκριτικά με άλλα φρούτα αλλά εξακολουθούν να περιέχουν ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας. 

Ποσότητα - Συχνότητα
Σύμφωνα με το διάγραμμα του Guinea pig cages Food Chart για ινδικά χοιρίδια η συχνότητα που μπορούμε να δίνουμε είναι σχεδόν καθημερινά. Ωστόσο αυτή η οδηγία δεν είναι ο κανόνας σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις του αρθρογράφου. Τα σμέουρα θα πρέπει να δίνονται στα ινδικά χοιρίδια με φειδώ, όχι περισσότερο από 2-4 φορές την εβδομάδα. Η ποσότητα θα πρέπει επίσης να είναι περιορισμένη, όχι περισσότερο από 1-2 σμέουρα. Να είστε βέβαιοι ότι τα σμέουρα είναι φρέσκα ​​και καλά πλυμένα πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας. Πολλοί ιδιοκτήτες προτείνουν να κόβουμε τα σμέουρα στη μέση για να είναι πιο εύκολο στο μάσημα αλλά και στην πέψη.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φύλλα από φυτό σμέουρου?
Ναι τα ινδικά χοιρίδια κάνει να φάνε τα φύλλα εφόσον αυτά είναι διαθέσιμα και τους αρέσουν. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ραντιστεί ποτέ με οποιαδήποτε φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Φροντίστε μόνο να είναι πολύ καλά πλυμένα και να δώσετε μικρή ποσότητα (δύο έως τρία φύλλα), και όχι περισσότερο από 2-3 φορές την εβδομάδα, αν και μπορούν να φάνε σχεδόν καθημερινά. Αξιοσημείωτο είναι πως τα φύλλα του φυτού θεωρούνται ως θεραπευτικό βότανο και δρα ως στυπτικό, τονωτικό, δροσιστικό και επίτοκο.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αποξηραμένα raspberry?
Ναι μόνο εφ 'όσον δεν έχει προστεθεί με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα μπορούν φάνε. Φρέσκα αποξηραμένα κομματάκια raspberry επιτρέπονται. Αποξηραμένα φρούτα σε έτοιμες συσκευασίες περιέχουν όλα τα παραπάνω και δεν επιτρέπονται.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό raspberry?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό raspberry. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...