Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αξιολόγηση: Oxbow Organic Barley Biscuits για ινδικά χοιρίδια

Oxbow Organic Barley Biscuits
Αναφορά στα Organic Barley Biscuits
Οργανικά μπισκότα από κριθάρι. Παραγμένα από 100% φυσικά συστατικά τα Organic barley biscuits είναι φουρνιστές λιχουδιές για ινδικά χοιρίδια, κουνελάκια και άλλα μικρά τρωκτικά. Τα μπισκότα από κριθάρι είναι ένας υγιεινός ''ψημένος'' συνδυασμός πιστοποιημένων οργανικών (βιολογικών) συστατικών. Είναι πλούσια σε ίνες με βάση το χόρτο Alfalfa, καρότα και μήλα. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και είναι ψημένα σε φούρνο.

Λίγα λόγια για την εταιρεία
Η Oxbow Animal Health είναι παγκόσμιος προμηθευτής εξαιρετικής ποιότητας τροφίμων αλλά και προϊόντων υποστηρικτικής φροντίδας για μικρά εξωτικά ζώα. Χρησιμοποιείται και συνιστάται από κορυφαίους εξωτικούς κτηνιάτρους ζώων σε όλο τον κόσμο. Η Oxbow προσφέρει μια εκτενή σειρά εκλεκτής ποιότητας σανό πλούσιο σε φυτικές ίνες, προϊόντα τροφής σε μορφή pellet, λιχουδιές και συμπληρώματα για κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, τσιντσιλά, χάμστερ, γερβίλους, ποντίκια και αρουραίους.

Πληροφορίες προϊόντος
Πριν την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος αφορά τα ινδικά χοιρίδια θα πρέπει να διαβάζετε την ετικέτα στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Θα πρέπει να γνωρίζετε τι συστατικά περιέχει η τροφή που δίνετε στα ινδικά σας χοιρίδια. Θα πρέπει επίσης να ελέγχετε πάντα και την ημερομηνία λήξης.
**όπου βλέπετε διαγραφή στα συστατικά δεν συμφωνούν με την διατροφή των ινδικών χοιριδίων**

Ανάλυση Organic Barley BiscuitsΠεριγραφή
Αναλυτικά συστατικά
  • Πρωτεΐνη 12.00%
  • Λίπη 7,00%
  • Ίνες 10,00%
  • Ακατέργαστη τέφρα 4,00%
  • Υγρασία 10,00%
ΣύνθεσηOrganic Barley Flour, Organic Alfalfa Meal,
Organic Molasses, Organic Carrots,
Organic Apples, Organic Rolled
Oat Flakes, Organic Canola Oil
(naturally preserved with organic
sunflower oil, natural mixed tocopherols,
lecithin and rosemary extract).

Τα organic Barley Biscuits είναι από την σειρά οργανικών προϊόντων Bene Terra της Oxbow. Το όνομα “BeneTerra” προέρχεται από τη μετάφραση των λέξεων "καλή γη". Όλα τα προϊόντα της συγκεκριμένης σειράς αποτελούνται από οργανικά και φυσικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένου εξαιρετικής ποιότητας χόρτου πλούσιο σε φυτικές ίνες χωρίς χημικές ουσίες, φυτοφάρμακα και συνθετικά λιπάσματα. Είναι ειδικά σχεδιασμένες τροφές ώστε να προσομοιώνουν τη διατροφή που βρίσκουν τα ινδικά χοιρίδια στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα βιολογικά τρόφιμα διαφέρουν από τα συμβατικά από τον τρόπο που παράγονται, καλλιεργούνται και επεξεργάζονται. Το 2009 η Oxbow έλαβε το βραβείο Industry Recognition Award για την σειρά προϊόντων BeneTerra Organic.
Πολύ σημαντικό είναι να τονίσω πως πάνω στη συσκευασία θα δείτε την σφραγίδα από το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α USDA. Αυτό δηλώνει ότι πάνω από το 95% των συστατικών σε αυτό το προϊόν παράγεται από πιστοποιημένους βιολογικούς αγρότες οι οποίοι δίνουν έμφαση στη χρήση ανανεώσιμων πόρων στη διατήρηση του εδάφους και του νερού για τη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος για τις μελλοντικές γενιές.

Διαθεσιμότητα - Κόστος
Η συσκευασία είναι 75gr και κοστίζει 7.20€. Είναι ακριβές λιχουδιές αλλά αν σκεφτείτε ότι δεν πρέπει να δίνετε κάθε μέρα θα σας κρατήσουν αρκετό καιρό. Τις συγκεκριμένες λιχουδιές θα τις βρείτε σε καταστήματα όπου φέρνουν προϊόντα της Oxbow. Η τιμή κυμαίνεται ανάλογα με το κατάστημα αγοράς, αν και τα περισσότερα καταστήματα που έψαξα έχουν πάνω κάτω ίδιες τιμές.

Αξιολόγηση
Λαχταριστές μπουκίτσες σε σχήμα καρδιάς
Δεν θα μπορούσα να φύγω από το pet shop χωρίς να αγοράσω τις συγκεκριμένες λιχουδιές για τα ινδικά χοιρίδια μου. Τι καλύτερο από βιολογικά μπισκότα από την εταιρεία Oxbow. Τα μπισκότα είναι σε σχήμα σε καρδιάς ( όπως βλέπετε και στην φωτογραφία). Είναι φτιαγμένα με πιστοποιημένα οργανικά συστατικά όπως βιολογικά καρότα, βιολογικά μήλα και εκχύλισμα δενδρολίβανου. Όπως κάθε προϊόν της Oxbow έτσι και αυτό είναι εξαιρετικής ποιότητας για τα ινδικά χοιρίδια. Τα μικρά μου τα λάτρεψαν. Σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας η δοσολογία για ινδικά χοιρίδια είναι 1-2 μπισκοτάκια ημερησίως, Ωστόσο εγώ δεν ακολουθώ αυτή την οδηγία καθώς συνηθίζω να τα δίνω όταν τα μικρά βγαίνουν για βόλτα στο πάτωμα σαν παιχνίδι αλλά όχι καθημερινά. Σας προτείνω ένα ωραίο παιχνίδι για τα ινδικά χοιρίδια. Τοποθετήστε λίγο χόρτο χύμα σε ένα σημείο του κλουβιού ή του πατώματος και τοποθετήστε ένα μπισκοτάκι μέσα στο χόρτο. Τα ινδικά χοιρίδια λατρεύουν να μπαίνουν στην διαδικασία να βρουν την λιχουδιά τους και σίγουρα θα διασκεδάσουν. Είναι τραγανές λαχταριστές μπουκίτσες που ικανοποιούν επίσης το ένστικτό τους για να μασήσουν και να ροκανίσουν και τα δοντάκια τους συγχρόνως. 

Συμπέρασμα 🌟🌟🌟🌟
Σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον θα αγοράσουμε ξανά τα Organic Barley Biscuits της Oxbow.

Σημαντική σημείωση
Η ποσότητα των λιχουδιών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 5% της ημερήσιας ποσότητας τροφής. Πολλά εμπορικά προϊόντα είναι διαθέσιμα για τα ινδικά χοιρίδια αλλά στην πραγματικότητα είναι εντελώς ακατάλληλα, και θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Τα ινδικά χοιρίδια δεν απαιτούν τέτοιου είδους απολαύσεις, αλλά αν θέλετε να τους δώσετε κάτι ξεχωριστό, να είστε βέβαιοι να επιλέξετε ένα φυσικό, υγιεινό προϊόν που θα το απολαύσουν πραγματικά. Προτιμήστε να δίνετε λιχουδιές σε ειδικές περιπτώσεις όπως κατά την ώρα του παιχνιδιού ή για επιβράβευση σε περιπτώσεις εκπαίδευσης ή καλής συμπεριφοράςΔείτε και ένα βίντεο από την αγαπημένη μου Youtuber Skinnypigs1 όπου εξηγεί αναλυτικά τις απαγορευμένες λιχουδιές για ινδικά χοιρίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...