Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια μάνγκο?

Φυσικά και μπορούν να φάνε τα ινδικά χοιρίδια μάνγκο.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά

Αναφορά στο μάνγκο
Μία από τις χαρές του καλοκαιριού είναι το φρέσκο ​​μάνγκο. Υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες μάνγκο σε πολλά σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Το χρώμα του μάνγκο κυμαίνεται από κίτρινο σε κόκκινο και γίνεται πιο σκούρο καθώς ο καρπός ωριμάζει, εκτός από μερικά που αν και ώριμα παραμένουν πράσινα. Όταν ωριμάσει, έχει μια γλυκιά, αρωματισμένη μυρωδιά. Αυτό το εξωτικό φρούτο πολλά ινδικά χοιρίδια θα το λατρέψουν. Αλλά, θυμηθείτε, ότι το μάνγκο θα πρέπει να δοθεί ως μια περιστασιακή απόλαυση και δεν θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Επιλογή - Συντήρηση
Επιλέξτε τα μάνγκο που είναι «σφιχτά», αλλά μαλακώνουν όταν τα πιέζετε. Η φλούδα τους θα πρέπει να είναι λεία και το χρώμα θα πρέπει να έχει αρχίσει να αλλάζει από πράσινο σε κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο. Αν και είναι φυσιολογικό για τα μάνγκο να έχουν κάποια μαύρα στίγματα, αποφύγετε εκείνα που έχουν πάρα πολλά τέτοια σημάδια, καθώς αυτό δείχνει ότι είναι υπερώριμα. Απορρίψτε τα χαλαρά ή με ζαρωμένη φλούδα φρούτα. Βεβαιωθείτε ότι τα μάνγκο δεν είχαν ποτέ υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες. Φρέσκα, οργανικά μάνγκο είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Θρεπτική αξία
Αυτό που ψάχνουμε στα λαχανικά και τα φρούτα είναι μια χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σάκχαρα , λιπαρά, και οξαλικά οξέα. Ένα υγιές ποσό της βιταμίνης A και C, είναι επίσης ένα μπόνους στην διατροφή τους. Επίσης να θέσετε σαν στόχο μια καλή ισορροπία μεταξύ Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P) μεταξύ 1,5: 1 και 2: 1.

Θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάριαUsda ανάλυση
Σάκχαρα (γραμμάρια)14.8 (14.8%)
Φυτικές ίνες1.6 (6%)
Λίπος (γραμμάρια) 0,38 
Βιταμίνη Α38 (7%)
Βιταμίνη C 27,7 (44%)
Φωσφόρος (mg)11 (2%)
Ασβέστιο (mg)10 (1%) 
Οξαλικά οξέααγν
Ασβέστιο: Φώσφορος (Ca: P)0.9:1

Το μάνγκο είναι ένα φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Περιέχει τόσο βιταμίνη C και βιταμίνη Α. Αμφότερες αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την υγεία του ινδικού χοιριδίου. Η βιταμίνη C βοηθά για να μεταβολίζει τις πρωτεΐνες, την καταπολέμηση των λοιμώξεων, και για άλλες σημαντικές σωματικές λειτουργίες. Η βιταμίνη Α βοηθά στην σωστή ανάπτυξη και συμβάλλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Ως γνωστόν τα ινδικά χοιρίδια δεν μπορούν να παράγουν στον οργανισμό τους αυτές τις βιταμίνες, θα πρέπει λοιπόν να τις πάρουν από τις τροφές που μπορούν να φάνε, όπως το μάνγκο. Όπως πολλά φρούτα όμως έτσι και το μάνγκο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτή η ζάχαρη μπορεί να συμβάλει σε πεπτικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα καθώς και σε διαβήτη μακροπρόθεσμα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιορίσετε την ποσότητα της ζάχαρης στην διατροφή του ινδικού χοιρίδιο σας.

Ποσότητα - Συχνότητα
Το μάνγκο θα πρέπει να τροφοδοτείται στα ινδικά χοιρίδια μόνο περιστασιακά και σε μικρές ποσότητες,όχι περισσότερο από 1-2 φορές την εβδομάδα. Να είστε βέβαιοι ότι το μάνγκο είναι φρέσκο ​​και ότι είναι καλά πλυμένο πριν δώσετε στο ινδικό χοιρίδιο σας. Επίσης, θυμηθείτε να αφαιρέσετε το κουκούτσι από το μάνγκο και την φλούδα, καθώς αυτά τα μέρη του μάνγκο δεν θα πρέπει να δίνονται στα ινδικά χοιρίδια. Κόψτε το μάνγκο σε μικρούς κύβους για να καταστεί ευκολότερο για το ινδικό χοιρίδιο σας για να το φάει.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια την φλούδα από το μάνγκο?
Η φλούδα συνήθως περιέχει φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες, καθώς και η υφή της είναι αρκετά σκληρή οπότε και δεν συνιστάται.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια αποξηραμένα μάνγκο?
Ναι μόνο εφ 'όσον δεν έχουν προστεθεί με συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα μπορούν φάνε. Φρέσκα αποξηραμένα κομματάκια μάνγκο επιτρέπονται. Αποξηραμένα φρούτα σε έτοιμες συσκευασίες περιέχουν όλα τα παραπάνω και δεν επιτρέπονται.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια φύλλα μάνγκο?
Τα φύλλα ενός μάνγκο μπορούν να τα φάνε τα ινδικά χοιρίδια.

Κάνει να φάνε τα ινδικά χοιρίδια το κουκούτσι από το μάνγκο?
Όχι είναι πάρα πολύ σκληρό. Θα πρέπει απλά να το πετάξετε.

Κάνει να πιουν τα ινδικά χοιρίδια χυμό μάνγκο?
Όχι, αποστασιοποιηθείτε από το να δώσετε χυμό μάνγκο. Περιέχει αρκετή ζάχαρη και μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση στο πεπτικό τους σύστημα.

Σημαντική σημείωση
Ακόμα κι αν ένα τρόφιμο είναι επιτρεπτό για ένα ινδικό χοιρίδιο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάτι που το ινδικό χοιρίδιο σας μπορεί να ανεχθεί. Μερικά ινδικά χοιρίδια θα έχουν αρνητικές αντιδράσεις σε τροφές όπως ακριβώς έχουν οι άνθρωποι. Κάθε φορά που δίνετε κάτι νέο στο ινδικό χοιρίδιο σας να φάει, ξεκινήστε με μια πολύ μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφευχθεί στομαχική διαταραχή, αν όλα πάνε καλά,στη συνέχεια αυξήστε σταδιακά την ποσότητα. Και μην ξεχνάτε πως κάθε ινδικό χοιρίδιο έχει διαφορετικά γούστα στη γεύση ακριβώς όπως οι άνθρωποι, και έτσι η γεύση τους για τα διαφορετικά τρόφιμα διαφέρουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...