Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cleaning time #2



Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο πάτος του πλαστικού κλουβιού μας γίνεται τόσο χάλια και δεν μπορούμε με τίποτα να το καθαρίσουμε όσο και αν το τρίβουμε πλένοντας το.Έτσι και εγώ είχα αναρωτηθεί μη γνωρίζοντας βέβαια τη λύση!!Γι αυτό σήμερα θα γράψω σχετικά με τον καθαρισμό του πάτου ενός κλουβιού και πως μπορούμε να το κάνουμε να φαίνεται σαν καινούριο!!Τα σημάδια αυτά λοιπόν που δεν καθαρίζουν με τίποτα είναι από τα ούρα των ινδικών χοιριδίων μας. Τα υγιή ινδικά χοιρίδια αποβάλλουν μέσω των ούρων τους ασβέστιο και διάφορα άλλα μέταλλα. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία συνήθως τα σημάδια αυτά δημιουργούνται στις γωνίες ενός κλουβιού μιας και είναι γνωστό ότι στα χοιρίδια αρέσει να κάνουν την ανάγκη τους περισσότερο στις γωνίες. Όσο λοιπόν και να τρίψουμε τα σημάδια αυτά δεν φεύγουν οπότε θα χρειαστούμε την εξής συνταγή για επιτυχή καθαρισμό του πάτου.

Θα χρειαστούμε:
  1. Καυτό νερό
  2. Ξίδι (λευκό κατά προτίμηση αλλά και το κόκκινο θα βοηθήσει εξίσου)
  3. Μια βούρτσα σκληρή ή ένα σφουγγαράκι κουζίνας .
Εκτέλεση:
Αφού βάλουμε το κλουβί σε στέρεο έδαφος για να μην γέρνει μόνο από μια πλευρά ρίχνουμε ξίδι στις γωνίες αλλά και γενικά στο κλουβάκι.
Το κλουβί αφού έχουμε βάλει ξίδι και καυτό νεράκι
Το σκουπάκι το χρησιμοποιώ για το τρίψιμο του πάτου
Στη συνέχεια ρίχνουμε καυτό νερό μέσα στο κλουβί και το αφήνουμε έτσι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουμε την βούρτσα ή το σφουγγαράκι και να τρίψουμε τα σημεία με τους λεκέδες. Ίσως και να μην χρειαστεί να τρίψετε καν τον πάτο του κλουβιού αλλά αν ο λεκές είναι δύσκολος τότε μπορεί και να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία ακόμα μια φορά.
Στο τέλος αφού ξεπλύνουμε το ξίδι εγώ συνηθίζω να το πλένω άλλη μια φορά με λίγο tide και το κλουβί είναι ολοκαίνουριο.
Πεντακάθαρο κλουβάκι
Να τονίσω επίσης πως το λευκό ξίδι απομακρύνει και τυχόν μυρωδιές οπότε είναι το κατάλληλο εργαλείο για τον καθαρισμό των πλαστικών κλουβιών σε περιπτώσεις συγκατοίκησης 2 ινδικών χοιριδίων κατά την γνωριμία τους.
Εσείς έχετε άλλα κολπάκια για τον καθαρισμό των κλουβιών? Αν ναι περιμένουμε να τα ακούσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...