Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cleaning Time #1

Σε προηγούμενη ανάρτηση μιλήσαμε για το νερό και το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει πάντα στο κλουβάκι των χοιριδίων. Σήμερα θα αναφερθώ στην καθαριότητα μιας ποτίστρας και κάποιους τρόπους για να το επιτύχουμε σωστά.
Η βρωμιά συνήθως σε μια ποτίστρα  δημιουργείται στο πάνω μέρος της που είναι και εμφανές για να το δούμε καθώς και στο κάτω μέρος εκεί που αφαιρείται και το στόμιο.Με το δάχτυλό σας ,όταν ανοίξετε την ποτίστρα ,περάστε το κυκλικά και δείτε κατά πόσο καθαρό είναι. Ένα μέρος που δεν το βλέπουμε εμείς χωρίς να ανοίξουμε την ποτίστρα είναι το στόμιο εκεί θέλει και το πιο συχνό πλύσιμο.Δείτε παρακάτω παραδείγματα
Εικόνα καθαρής ποτίστρας
Για να καθαρίσουμε λοιπόν τις ποτίστρες μας εμείς χρησιμοποιούμε βούρτσα για μπιμπερό ή μπουκαλιών γενικά. Βάζουμε την βούρτσα μέσα στην ποτίστρα και τρίβουμε ώστε να καθαριστεί σωστά. Το στόμιο με ένα σφουγγαράκι και λίγο σαπούνι καθαρίζεται πανεύκολα.

Ένας άλλος τρόπος που διάβασα για καθαρισμό στις ποτίστρες είναι το ρύζι.Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά αλλά έχω σκοπό να το δοκιμάσω και να σας γράψω
τα αποτελέσματα.
Πως λειτουργεί λοιπόν ο καθαρισμός με ρύζι:
Βάζουμε 2 κουταλιές ρύζι μέσα στην ποτίστρα με λίγο νεράκι,κλείνουμε την ποτίστρα και αρχίζουμε να την κουνάμε με δύναμη πάνω κάτω (όπως ένα σείκερ για παράδειγμα).Θα δούμε πως το νερό θα γίνει γαλακτώδες τότε αδειάζουμε την ποτίστρα και την ξεπλένουμε καλά καλά.Επειδή το ρύζι λειτουργεί σαν σφουγγάρι ξίνει την βρωμιά από το εσωτερικό της ποτίστρας με αποτέλεσμα τον σωστό καθαρισμό της.

Η καθαριότητα στις ποτίστρες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην σωστή υγιεινή μιας και μπορεί να δημιουργηθούν βακτήρια στις ποτίστρες οπότε φροντίζουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να πλένουμε τις ποτίστρες μας ώστε να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα.
Μην ξεχνάτε πως βρώμικο νερό = Εντερικά προβλήματα για τα μικρά μας οπότε δώστε μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό της ποτίστρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Piggies are waiting for your comments...